Gel op teennagels

Kunstnagels op voeten worden vaak gebruikt wanneer nagels zijn aangetast door een schimmelinfectie (kalknagel) of psoriasis, of doordat de nagel niet goed meer groeit omdat deze bijvoorbeeld in het verleden hard is gestoten. Heeft u last van een schimmelnagel of niet mooi gevormde teennagels, of wilt u de komende zomer open schoenen dragen, dan kunt u bij mij een afspraak maken. Bij schimmelnagels moet eerst een pedicurebehandeling plaatsvinden voordat de gelnagels kunnen worden opgezet. Bij een gebroken of gescheurde nagel kan vaak direct een gelnagel worden opgezet.

Werkwijze

Voordat met de gelbehandeling wordt begonnen, wordt er natuurlijk eerst goed gedesinfecteerd. Ik maak de nagelriemen los, vijl nagels in model en verwijder aangetaste nageldelen. Daarna wordt er een speciale vloeistof aangebracht, die het mogelijk maakt om op een schimmelnagel te werken en verdere schimmelverspreiding voorkomt. Vervolgens wordt de gel aangebracht, als dat nodig is in meerdere lagen. De gel wordt uitgehard onder een uv-lamp. Daarna wordt het plaklaagje van de gelnagels verwijderd en vijl ik de nagels in model. Hierna wordt nogmaals de glans van de nagels verwijderd en een laatste speciale afdichtingslaag aangebracht. Tot slot wordt een olie in de nagelriemen gemasseerd.