Voetreflex massage

Voetreflexmassage, een eeuwenoude methode is een weldaad voor lichaam en geest.

In onze Westerse wereld moet alles goed en snel gaan, we gunnen ons geen tijd om ons lichaam te leren kennen en begrijpen. Met als gevolg klachten. Vaak stress gerelateerde klachten.  Voetreflextherapie  werkt ontspannend en activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Heb je lichamelijke klachten of heb je last van vermoeidheid? Probeer eens een voetreflex massage 

Voetreflexmassage is in te zetten bij:

  • stress gerelateerde klachten 
  • lichamelijke klachten
  • chronische klachten
  • vermoeidheidsklachten
  • onthaasten en ontspannen

Zelf herstellend vermogen 

De waarde van het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt vaak onderschat. Door zones en drukpunten op de voet en meridiaan banen op het onderbeen te masseren wordt het zelf herstellend vermogen aangesproken. Door de ontspannende werking van de massage kan herstel van lichaam en geest optimaal plaatsvinden zonder vervelende bijwerkingen.

Chinese geneeskunde

De Chinese geneeskunde wordt steeds meer gewaardeerd in het Westen.

Chinezen gebruiken een eeuwenoude techniek om de voeten en meridianen te masseren. Chinese technieken zijn glijdende drukbewegingen die ook op het onderbeen worden toegepast .

Meridianen

Door glijdende drukbewegingen worden meridianen vrij gemaakt Dit reguleert de energiedoorstroming van orgaanstelsel.

Westers technieken

Westerse technieken gebruiken alleen zones en drukpunten op de voet. Alle zones van je lichaam komen uit in je voet. Door de juiste zones en drukpunten te behandelen kunnen klachten in je lichaam verbeteren of zelfs verdwijnen. Klachten die voorkomen in spieren, gewrichten of organen en van kop tot teen.